Möten korpusgruppen

Korpusgruppen har hittills haft sex möten via videochattprogrammet Oovoo, den 7 juni, 13 juni, 20 augusti, 3 oktober, 14 november, 10 december 2012 samt 13 januari 2013. Här finns minnesanteckningar från mötena (på engelska och svenska): corpusgroup_ooVoo_06-08-10-11-12-2012_reports

 

2 tankar på “Möten korpusgruppen

  1. I Korpusgruppen har diskussionerna böljat fram och tillbaka. Mycket har handlat om att uppdatera kunskaper om vad som händer på området. Det pågår redan samarbete om korpusarbete för teckenspråk mellan olika universitet och forskningscentra i världen. Det är ett komplext område som inbegriper många aspekter: teknik, programvara och konventioner. De lutar åt att vi formulerar en projektansökan kring gemensamma annotationskonventioner för de nordiska länderna. Eventuellt uppvaktar vi Nordiska ministerrådet i början av 2013, eftersom korpusarbete kräver mycket resurser.

    Nästa Oovoo-möte blir den 14 november.

  2. Korpusgruppen kommer att ha ett fysiskt möte i Stockholm den 6 mars, där vi ska diskutera hur vi kan genomföra ett seminarium senare i år. Något som det nordiska samarbetet kan bidra till är att skapa gemensamma konventioner för annotering av teckenspråk. Det underlättar framtida jämförelser mellan de nordiska teckenspråken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s