Informationsmaterial

Här kan de som ingår i ansökningsgruppen informationsmaterial om de nordiska teckenspråken diskutera. Gruppen består av Valgerður Stefánsdóttir, Karin Hoyer, Sebastian Embacher (kontaktperson).

3 tankar på “Informationsmaterial

 1. Från Karin den 14 augusti:

  I vår grupp kom vi bra igång i våras med web cam sessionerna och diskussionerna om innehållet i informationspaketet. Sen kom sommaren, med utlandsresor och semestrar som avbröt arbetet. Vi har ännu inte tagit kontakt med varandra nu efter sommarpausen. Det vi märkte i våras var att vi behöver stöd med är att ha någon med som är insatt i att göra uträkningar för budgeten. Vi får se hur vi löser det. Ett annat helt praktiskt problem vi haft är att vi av någon anledning har tekniska problem då vi alla tre försöker vara på web cam samtidigt…

  För att du Tommy skall kunna rapportera om hur långt vi kommit i arbetet bifogar jag två dokument ur vilka du säkert får den information du behöver. Vi har jobbat parallellt med en del dokument, och därför är innehållena likartade i de två dokumenten. Eftersom dessa endast är preliminära utkast hoppas jag att du inte vidaredistribuerar texterna ännu någonstans.

  Bodil lovade hjälpa till med att kontakta Nordisk kulturfond genast då vi har planerna mer klara till pappers.

  Karin

 2. Från Karin 2 oktober:

  Senast har jag och Vala varit i webbkontakt o konstaterade att vi nu skrivit på vår plan rätt så långt. Vi har den i två versioner, eftersom både Seb o jag uppdaterade varsin version efter de senaste webbträffarna i våras. Men det går bra att plocka ut valda delar ur våra versioner och sätta ihop en slutgiltig version. Dessutom har vi ett exceldokument med ett utkast till budget – fyllt med många frågetecken.

  Vi konstaterade med Vala senast, att för att skriva ihop ansökan behöver vi tre inte längre träffas – vi har de stora linjerna ganska klara och är överens. Vad som behövs är arbetstid för att sätta ihop den slutgiltiga ansökningstexten och budgeten. Jag och Vala har för tillfället inte den tid som behövs. Så om Sebastian inte heller har möjlighet att slutföra ansökningstexten är det vi behöver en person som kan göra detta. Vi ser gärna att de budgeterade medlen används till detta ändamål. Finns det någon vid Sveriges språkråd t.ex. som har möjlighet att göra detta – och som har den kompetens som behövs för att få ihop en bra ansökan + budget?

  Karin

  • Jag har kollat med medarbetare på Språkrådet och Susanna Karlsson kan hjälpa till att granska ansökan. Däremot har hon inte tid att hjälpa till att skriva själva ansökan. Å andra sidan brukar det framgå ganska tydligt i riktlinjer från anslagsgivarna vilka uppgifter de vill ha med.

   Tommy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s