Tips på fonder

Här kan vi tipsa varandra om vilka fonder som man kan söka pengar hos.

Info om nordiske midler 2012.ppt  (Nordisk Kulturfond og Nordplus Sprogprogrammet)

6 tankar på “Tips på fonder

 1. Detta brev sändes från Bodil Aurstad till Informationsgruppen den 7 maj:

  ”Dere bør henvende dere til de to hovedkildene Nordisk Kulturfond og Nordplus Sprogprogrammet og høre med dem i hvilken grad de ser for seg at de evt. kan støtte prosjektet.

  Hvis dere vil søke støtte fra Nordisk Kulturfond, vil jeg sterkt anbefale at det første dere gjør, er å lese deres ABC for søknader grundig: og lese deres retningslinjer for hva man kan få støtte til og ikke. Når det er gjort, vil jeg kontakte Nordisk Kulturfond ved Peter Larsen, pela@norden.org, for nærmere veiledning (han snakker dansk og forstår godt skandinavisk). Hvis søknaden ber om midler til noe som faller utenom retningslinjene, avvises den på administrativt grunnlag. Kulturfonden krever at aktører fra minst tre nordiske land er involvert og at det er regnet inn minst 85% egenfinansiering/finansiering fra andre kilder for å gi støtte. Det gis meget sjelden mer enn 300.000,- DKK. Det er også meget strenge retningslinjer for administrasjonskostnader, og overhead. Neste frist er 1. september 2012.

  Hvis dere vil søke midler fra Nordplus Sprogprogrammet, bør dere først lese om programmet og sette dere inn i betingelsene som er oppstilt i Håndboken for søkere før dere kontakter Sigrun Olafsdottir for nærmere veiledning: sigrunol@hi.is (hun snakker godt svensk og forstår all skandinavisk). Hvis søknaden ber om midler til noe som faller utenom retningslinjene, avvises den på administrativt grunnlag. Nordplus har ikke like strenge krav til antallet nordiske aktører, men stiller til gjengjeld et krav om minimum 50% egenfinansiering/finansiering fra andre kilder. Neste frist er 1.mars 2013, med mindre de har restmidler som lyses ut i oktober i år. Nordplus Sprogprogrammet har ikke like stort budsjett etter at mobilitet er flyttet ut av programmet.

  Tenker dere at egenfinansieringen skal komme fra de enkelte aktørenes budsjetter, eller skal det hele finansieres med eksterne midler, må dere altså søke flere steder.

  I den grad det behøves midler for etablering av nettverk eller til mobilitet, anbefaler jeg også Nordplus Högre Utbildningsprogrammet. Nordplus Horisontal kan også være interessant for nettverket i etableringsammenheng.”

 2. Detta brev sändes från Bodil Aurstad till Utbildningsgruppen den 16 november, som svar på vart man kan vända sig för för att få projektmedel.

  • Nordisk Ministerråd: EK-U blir den nye styregruppen for Nordisk Sprogkoordination og
  Nettverket for språknemndene i Norden.

  • Nordisk Sprogkoordination har for øyeblikket kun få frie prosjektmidler, men kan bistå med noe arbeidstid og råd til markedsføring.

  • Nettverket for språknemndene i Norden har for øyeblikket 800 000 DKK til prosjektmidler. En del av nemndene er direkte involvert i tegnspråkarbeid på nasjonalt plan.

  • Nordplus Sprogprogrammet gir ikke lenger midler til lønn, men lønn kan inngå som egenfinansiering. Midler til konferanser, seminarer, workshop og informasjonsmateriale er mulig. Nordplus innvilger aldri mer enn 50% av totalbudsjettet, og krever at minst 3 land er involvert.

  • Nordisk Kulturfond kan gi inntil 85% av totalbudsjettet, kan innvilge midler til arbeidstid, men vil nok mest sannsynlig først og fremst stille seg positive til aktiviteter som handler om å informere barn og unge og deres undervisere om ordboken og hvordan den kan brukes. Fondet krever at minst tre land er involvert.

  • Den här webbplatsen rör nordiskt samarbete i språkvårdsfrågor. När det gäller nationella projekt får man vända sig fonder i det egna landet. För de projektområden du nämner så är det troligen enklast att söka medel via någon ideell intresseorganisation. Om man söker fondmedel som företag så krävs det i regel att en del av projektbudgeten egenfinansieras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s